Reviews

Op hun beurt geven Pierre VERVLOESEM (A GROUP, X-LEGGED SALLY...) en John Litton BAROÏ hun kijk op crossover tussen west en oost.
Het aangewende instrumentarium bevat gitaren (elektrisch en akoestisch), bas, toetsen en harmonium.
Technische snufjes worden verwerkt via de nodige programming. Extra couleur locale is er dankzij de tablaklanken van Sandip Bhattacharya. Peter Vandenberghe (toetsen) en Didier Fontaine (V-drums) vervolledigen het gezelschap.
De openings-track vormt meteen een mooie samenvatting van de avontuurlijke instelling waarmee de groep te werk gaat. Na een akoestische intro zorgen percussie en gitaar achtereenvolgens voor lichte koerswijzigingen tot tablas en elektronische beats de hoofdtoon gaan bepalen.
Er wordt naar het einde toe naadloos overgeschakeld naar reggae. De hele CD door worden zo constant nieuwe spanningsbogen opgebouwd.
In "Kal Gelo" bijvoorbeeld lijkt het een doordruk te worden van Afro Celt Sound System tot VERVLOESEM alles overhoop haalt met zijn elektrische gitaar.
"Talee talee" lijkt af te stevenen op typische drum'n'bass made in London maar geleidelijk aan ontdek je de talrijke dubbele bodems.

België - RIF RAF - Georges TONLA BRIQUET